Over mij

Ik woon in Valkenburg ZH en ben moeder van 2 tieners, waarvan de jongste nog op de basisschool. Ik ben graag thuis maar ga ook graag erop uit, de natuur in, wandelend, fietsend en met de vouwwagen tijdens vakantie of met familie/vrienden op stap. Ik doe regelmatig yoga. Naast de yogalessen ben ik betrokken bij de sportactiviteiten van mijn kinderen.

Wat betekent yoga voor mij?

Yoga kwam op mijn pad toen ik fysieke klachten in de wervelkolom. Nadat ik zo ‘n 10 jaar yogalessen heb gevolgd bij verschillende docenten, ben ik op mijn 40ste de 3-jarige yoga opleiding bij DEVA DEVA (Pieter Scheffe) gaan volgen in Lisse. Toen ontdekte ik dat yoga meer is dan strekken en bewust je adem gebruiken. Zo leerde ik over de yogafilosofie. Tijdens de opleiding is meer en meer het besef gekomen dat yoga niet stopt als je van de yoga mat afstapt maar dat het deel wordt van je leven (a way of life). Wat me aanspreekt in yoga is de holistische benadering. Behalve het fysieke aspect, komt ook de adem & energie en de mentale laag aanbod. Dit brengt je dichterbij je gevoel omdat je meer naar binnenkeert. Je komt dichterbij jezelf en je wordt je bewust van gemoederen die je parten spelen maar ook je verlangens en je drijfveren.

Wat brengt yoga mij?

Door yoga voel ik me lekkerder in mijn lijf, rustiger in mijn hoofd en evenwichtiger. Het helpt me de wereld luchtiger en meer opgewekt tegemoet te treden. Yoga helpt me in mijn kracht te staan. De innerlijke kracht helpt me om meer sturing aan het leven te geven i.p.v. me door de waan van de dag te laten leiden. Ook helpt yoga mij om mijn gevoel meer de ruimte te geven. Het heeft me er toe aangezet op een bewustere manier in het leven te staan.

Yogales

Als yogadocente vind ik het leuk mensen zelf de kracht en rust van yoga te laten ontdekken. Mooi en uitdagend vind ik om dat wat yoga betekent, vanuit mijn eigen leerproces en ervaringen gezien, te delen met anderen in de yogales en andermans ervaringen te horen, om zo van elkaars ervaringen en inzichten te leren. Van nature heb ik een rustige uitstraling die samen met mijn stem en de instructies uitnodigend werkt naar binnen te keren en je bewust te worden van je lichaam en ademhaling. M.b.v. cursussen, workshops en retraites op het gebied van yoga school ik mezelf bij.

Bekijk de yogalessen van yoga Touch & Flow

IMG 4907 chill alpaca Cropped

Een yogales tussen de Alpaca’s

Alpaca’s hebben van zichzelf een kalme uitstraling. De aanwezigheid van de dieren nodigt uit om te verbinden met je omgeving; de dieren en mensen om je heen.
Info yogales
buitenyoga2 Cropped

Buiten yoga yogales in de natuur

Yogales in de natuur met mooi weer. Omringd door groen en blootgesteld aan de elementen; je voeten in contact met de aarde, de wind door je haar en de hemel uitgestrekt boven je.
Info yogales
yogapose alpacas 1 Cropped 1

Alpaca yogales voor verbinding

Bij Alpacahoeve Klinkenberg worden yogalessen gegeven in gezelschap van Alpaca’s. Voel je welkom en verbind je met de dieren en de groene omgeving te Sassenheim.
Info yogales
hatha-yogales-lichaamshouding-adem-geest-bewustzijn-rust-kracht

Hatha yogales voor flow & harmonie

Met Hatha yoga werk je aan lichaamshouding, kracht en soepelheid. Je ademhaling vormt de brug tussen je lichaam en geest en helpt je in balans te komen en aandacht te richten.
Info yogales