Hatha yogales voor flow & harmonie

Lichaamshouding, adem & geest

In Hatha yoga ligt de nadruk op je lichaamshouding, het beheersen van je ademhaling en concentratie. Ook wordt er gewerkt aan een krachtige ‘core’ als stevige basis. Vanuit Hathax yoga zijn veel verschillende yogastijlen afgeleid zoals Iyengar, Ashtanga, Power en Yin Yoga.  Hathax yoga is het fysieke aspect van de klassieke yoga. Door je concentratie en adem naar plekken in je  lichaam te verplaatsen, breng je daar bewustzijn.  

Betekenis van Hatha

In de naam Hatha komen de Sanskriet-woorden Ha en Tha samen. ‘Ha’ is de zon, het actieve, het mannelijke, Yang. En ‘Tha’ is de maan, het vrouwelijke, het kalme, Yin. Dit verwijst naar het evenwicht tussen tegengestelden. Zon en maan verwijzen naar de energiekanalen in je lichaam die in de Yogatraditie ‘nadi’s’ worden genoemd. De energiekanalen waarnaar zon en maan verwijzen zijn ida en pingala.  

Effecten van Hatha yoga

Met Hatha yoga ontspan je lichaam en geest. Je ademhaling vormt de brug tussen je lichaam en geest en helpt je in balans te komen en je aandacht te richten. Doordat je in de yogales aangespoord wordt je aandacht bij de adem en je lichaam te brengen wordt er ruimte gecreëerd om spanning los te laten en vanuit die ruimte wordt je bewustzijn vergroot.

Hatha yoga proefles

Wil je een hatha yogales uitproberen? Je bent welkom voor een gratis proefles. Onder lesrooster (zie menu) zijn de lestijden te zien in Valkenburg ZH en Warmond.

Bekijk onze andere yogalessen

IMG 4907 chill alpaca Cropped

Een yogales tussen de Alpaca’s

Alpaca’s hebben van zichzelf een kalme uitstraling. De aanwezigheid van de dieren nodigt uit om te verbinden met je omgeving; de dieren en mensen om je heen.
Info yogales
buitenyoga2 Cropped

Buiten yoga yogales in de natuur

Yogales in de natuur met mooi weer. Omringd door groen en blootgesteld aan de elementen; je voeten in contact met de aarde, de wind door je haar en de hemel uitgestrekt boven je.
Info yogales
yogapose alpacas 1 Cropped 1

Alpaca yogales voor verbinding

Bij Alpacahoeve Klinkenberg worden yogalessen gegeven in gezelschap van Alpaca’s. Voel je welkom en verbind je met de dieren en de groene omgeving te Sassenheim.
Info yogales